Motion 3

Inofficiella retrieverjaktprov

Bakgrund

Mot bakgrund av att det officiella avelsverktyget för Tollarrasen är SSRK’s retrieverjaktprov anser vi att Tollarklubben bör ge aktivitetsgrupperna hjälp, stöd och information om hur man arrangerar inofficiella retrieverjaktprov. Som rasklubb borde det vara självklart att stödja de som vill meritera sina hundar på officiella jaktprov.

Klubben borde även kunna ge ekonomisk hjälp till utbildning alternativt utbilda egna jaktprovsansvariga.

Med tanke på den kompetens som redan finns inom klubben borde de första starterna kunna ske redan hösten 2005.

Vi yrkar därför att Nova Scotia Duck Tolling Retrieverklubbens årsmöte 2005 beslutar:

Att Tollarklubben å det snaraste påbörjar arbetet med att starta en inofficiell jaktprovsverksamhet inom aktivitetsgrupperna.

Louise Blomqvist, Renarders kennel
Susanna Jangeroth, Swinging Tails kennel
Ann-Britt Gustavsson, River Harbours kennel


Styrelsens yttrande:

Samtliga av SSRKs avdelningar bedriver verksamhet för att trygga det egna behovet av utbildade funktionärer. Den verksamheten står öppen för alla SSRKs medlemmar, även tollarägare. Att mötas över rasgränserna är nyttigt, inte bara för oss som tollarägare, detta bidrar också till att ägare av andra retrieverraser får en ökad inblick i vår värld.

Efter utbildning och arbete som funktionär på SSRKs retrieverjaktprov står det var och en fritt att utnyttja förvärvad kunskap i Tollarklubben. Detta kan ske genom att man i sin aktivitetsgrupp bidrar till att öka förståelsen för jakt samt att hjälpa till att arrangera inofficiella jaktprov.

Styrelsen yrkar på avslag av motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben