Motion till Tollarklubbens ordinarie medlemsmöte 2004 om ett ambulerande årsmöte

Av tradition har tollarklubbens årsmöte i det närmaste alltid hållits i Katrineholm. Det innebär att det alltid är i princip samma medlemmar med ungefärligt samma åsikter varje år som låter sina röster höras.

Vi är runt 1300 medlemmar, många av oss utan vare sig ekonomiska eller praktiska möjligheter att ta oss till Katrineholm. Sverige är ett avlångt land med långa avstånd där mitten sägs vara någonstans i Medelpad. Därför vore det mer rättvist att årsmötet ambulerade till olika delar av landet enligt ett rullande schema för att fler av klubbens medlemmar ska ha möjlighet att deltaga på årsmötet och därmed få sina röster hörda. För att kapa de värsta avståndstopparna så föreslås årsmötets ambulerande enligt följande: region Sundsvall - region Stockholm - region Göteborg.

Därför föreslår undertecknad att tollarklubbens årsmöte blir ambulerande enligt ett rullande schema från och med 2005.

Maria Stenebo


Styrelsens yttrande:

Vid en översiktlig granskning av var Tollarklubbens medlemmar bor, så finner man att upp mot 70% har mindre än 25 mil till Katrineholm och mindre än 10% av klubbens medlemmar bor norr om Uppsala. Dessutom är kommunikationerna till Katrineholm bra och klubben har där tillgång till en billig lokal. Innan man överhuvudtaget kan överväga att ta ett sådant här beslut måste det finnas ekonomiskt försvarbara alternativ till det vi har idag.

Styrelsen yrkar på avslag av motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben