Motion till Tollarklubbens årsmöte 2003 om minskad byråkrati vid anmälan av kull till valpförmedlingen.

En ideell klubb, som Tollarklubben skall fungera så smidigt som möjligt och vara till för att främja sina medlemmars intressen. Klubbens byråkrati bör därför vara så liten som möjligt, dels för funktionärernas arbetsbördas skull och dels för att minska irritation hos medlemmarna. Därför yrkar vi att reglerna för anmälan till valpförmedlingen förenklas enligt följande:

Anmälan om kull skall kunna göras via mail, post eller telefon. För att minska byråkratin behöver inga kopior på protokoll bifogas. Kontroll kan idag mycket enkelt göras mot SKK:s öppna register www.skk.se. Om någon uppfödare anger felaktiga meriter skall detta omedelbart rättas. Uppenbart fusk innebär avstängning från valpförmedlingens tjänster under 5 år.

 

Bengt Lanngren

Annelie Lanngren


Styrelsens yttrande:

SKK:s resultatsida är alldeles ny och tyvärr behäftad med en del felaktig information. Dessutom registreras inte inofficiella provresultat där såsom exv tollingjaktprov och apporteringstest. Styrelsen anser det är för tidigt att ta bort blanketten och tycker att ansvaret ligger på uppfödaren för att se till att alla uppgifter blir korrekta och inte lämna över detta till våra valpförmedlare.

Styrelsen yrkar på avslag av motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben