Motion 1

AGILITY PÅ TOLLARSPECIALEN

Bakgrund

Eftersom många tycker att Tollarspecialerna börjar bli lite för stora att hantera och att det blir allt svårare att få aktivitetsgrupperna runt landet att arrangera kommande specialer, är det dags att dra ner på aktiviteterna lite.

Agility är en tävlingsform som man kan tävla i över hela landet och praktiskt taget hela året och behöver därför inte ta tid och plats på Tollarspecialen.

Det har också blivit allt svårare att hitta bra områden där det finns tillräckligt med bra boende, jaktmarker med tillgång till vatten samt utställningsplats som inte ligger för långt från varandra och slippa ta hänsyn till att även brukshundsklubb, eller tillräckligt med plats att bygga agilitybana på, ska finnas.

De vandringspriser som berörs borde kunna få nya statuter efter samråd med instiftarna. Man kan förslagsvis kora årets Agilitymästare på samma sätt som Viltspårstollare.

Vi yrkar därför att Nova Scotia Duck Tolling Retrieverklubbens årsmöte beslutar:

Att ta bort agility från kommande Tollarspecialer med start från 2006.

Louise Blomqvist, Renarders kennel
Susanna Jangeroth, Swinging Tails kennel
Ann-Britt Gustavsson, River Harbours kennel


Styrelsens yttrande:

De senaste åren har flera av de aktivitetsgrupper som blivit tillfrågade att arrangera Specialen i framtiden avböjt. Det har man bl a gjort med motiveringen att man ej klarar av ett arrangemang med så många och skiftande discipliner. Ett beslut om att plocka bort en eller flera av de arrangemang som idag genomförs på vår Special kan förvisso kännas tråkigt, men om alternativet är ingen Special alls, är valet tämligen enkelt.

Styrelsen yrkar på bifall av motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben