Förslag till verksamhetsplan för Tollarklubben år 2009

Styrelsen avser att ha mellan 5-8 protokollförda möten under kommande verksamhetsår. Försöka ha telefonmöten när det går, för att spara både restid och pengar. Mellan styrelsemöten beslutar AU i löpande frågor.

Tollarspecialen 2009 hålls i Ransäter utanför Karlstad i Värmland 7-9 augusti.
Arbetet med att införa tollingjaktprov på specialen fortsätter.

Lagkampen 2009 arrangeras av Hallandstollarna 1-2 maj.

I SSRK:s regi planeras 6 officiella tollingjaktprov under 2009. Fortsatt arbete i Tollingjaktprovskommittén med utbildning av nya provledare samt vidareutbildning av jaktprovsdomare. Arbetet med att ta fram en elitklass och ett tollingjaktchampionat fortsätter.

Styrelsen ska verka för att det internationella samarbetet med rasklubbar i andra länder ska utvecklas. Även samarbetet med de övriga svenska retrieverklubbarna kommer att fortgå och utvecklas.

Klubbtidningen Tollaren kommer som brukligt att utkomma med 4 nummer under året, förutsatt att en ny redaktör hittas. Klubben kommer även under detta år att sprida information om rasen via Internet och klubbens hemsida.

Arbetet med uppföljningen av vårt nu fastställda RAS (Rasspecifika Avelsstrategi) fortsätter.

Arbetet med Långtidsplanen fortsätter.

Samarbetet med SSRK angående SSRK:s funktionsbeskrivning fortsätter under 2009.

Det är styrelsens förhoppning att forskningen kring de autoimmuna sjukdomarna (”tollarsjukan”) ska fortsätta i en positiv riktning. Styrelsen ska stötta och underlätta denna forskning på bästa sätt.

Under våren kommer Rasbok 2008 att ges ut.

TollarLägret är ett sätt att skapa kontakter mellan de som håller i aktiviteter ute i landet och är tänkt att bli en återkommande aktivitet. 2009 blir andra året med ett Tollarläger.

Styrelsen för Nova Scotia Duck Tolling Retrieverklubben

Anna Fredriksson Anders Wahlberg
Cecilia Bergling Ulla Nilsson
Louise Blomqvist Susanne Holmberg
Maria Hedström  


Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben