Motion till Tollarklubbens klubbmöte 2004

Tollarklubbens organisation

Tollarklubbens organisation med lokala aktivitetsgrupper i varje landskap har idag sina klara brister. I en rad landskap har det överhuvudtaget inte funnits några aktivitetsgrupper eller aktivitetsansvariga under det senaste åren. I flera andra landskap verkar idag aktivitetsgrupper, som för en slumrande tillvaro med få arrangemang och träffar – i alla fall om man ska döma efter deras medverkan i klubbens tidning Tollaren. Ibland saknas också intresset eller kunnandet för att engagera och locka de förare som vill arbeta med sina hundar – korvgrillning är trevligt, men det måste någonting mer.

I stort sett är det kanske idag bara i en tredjedel av våra landskap, som det finns fungerande och aktiva grupper, som förmår att fånga upp och engagera de nya (och gamla) tollarägare som vill arbeta med sina hundar.

Detta leder till att vi idag tappar många av de nya tollarägare, som vill arbeta med sina hundar. Det leder också att klubben får en allt snävare och mindre grupp, som vill engagera sig och arbeta för klubbens alla medlemmar.

Enligt min mening måste vi ifrågasätta om organisationen med lokala aktivitetsgrupper för varje landskap är den optimala för en klubb av vår struktur och med vårt medlemsantal. Det handlar inte om att ifrågasätta insatserna från de som idag engagerar sig i aktivitetsgrupperna, utan att helt enkelt se om vi kan finna ett bättre sätt att organisera vår klubb.

Jag yrkar därmed på att:

  • Det tillsätts en grupp bestående av tre-fem personer som förutsättningslöst ser över problematiken, och som ska komma fram med ett eller flera förslag till en annan organisation
  • Denna grupp ska utses av årsmötet 2004 och ska redovisa sitt eller sina förslag för klubbens medlemmar i Tollaren 4-2004
  • Målsättningen för arbetet ska vara att årsmötet 2005 ska kunna ta ställning till dessa förslag

Sverker Haraldsson
 


Styrelsens yttrande:

Vi ska inte slå oss till ro och tro att vi har en helt perfekt organisation. Det finns säkert mycket som kan göras för att skapa en bättre organisation än den vi har idag.

Styrelsen tillstyrker därför motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben