Motion.

Om förbättrad information inför valet av styrelse i Tollarklubben.

Bakgrund

Inom en förening som Tollarklubben, där medlemmarna finns utspridda över hela landet från Skåne i söder och till Lappland i norr och där det i stort sett endast är vid Tollarspecialen som ett stort antal medlemmar träffas, är det svårt för den enskilde medlemmen att bilda sig en uppfattning om vad de olika personer som engagerar sig i klubben och dess styrelse står för. Speciellt svårt är det givetvis för de hundratals nya medlemmar/tollarägare som tillkommer inom klubben varje år.
Inför ett årsmöte blir därför valberedningens förslag till styrelse, både när det gäller nyval och omval, i de flesta fall och för den stora majoriteten av klubbens medlemmar enbart en intetsägande uppräkning av namn.

Det vore självklart ett stort steg mot ökad demokrati och ett ökat medlemsinflytande, om alla klubbens medlemmar i god tid inför ett årsmöte fick veta t.ex. vad de olika kandidaterna ville åstadkomma, deras bakgrund, deras intresse inom hundsporten, och deras tidigare engagemang i klubben och/eller aktivitetsgrupperna.

Jag yrkar därför att Tollarklubbens årsmöte beslutar att:
Valberedningens förslag till styrelse, både nyval och omval, ska kompletteras med presentationer av de olika kandidaterna, samt
Att dessa presentationer görs tillgängliga för alla klubbens medlemmar via tidningen Tollaren och/eller klubbens hemsida senast 10 dagar före årsmötet.

 

Sverker Haraldsson, redaktör Tollaren


Styrelsens yttrande:

Styrelsen anser att det är en bra idé att presentera alla som är valbara förslag till nya poster inom klubben. Med tanke på att sista manusdag till Tollaren ligger tidigt i januari så anser vi att man inte hinner presentera förslagen i tidningen. Däremot skall det inte vara några problem att göra så via hemsidan.

Styrelsen tillstyrker motionen med ändringen att det endast gäller presentation på hemsidan.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben