Motion.

Om motförslag till valberedningens förslag inför val av styrelse i Tollarklubben.

Bakgrund

Till årsmötet inom Tollarklubben kommer vanligtvis endast ett 50-tal av klubbens betydligt mer än 1.000 medlemmar. En av förklaringarna till det låga deltagandet ligger säkert i de långa avstånden inom vårt land. Klubbens arbete med att t ex arrangera seminarier och utbildningar för uppfödare i samband med årsmötet är ett lovvärt initiativ för att ge medlemmarna fler skäl att ta sig till årsmötet.
Med en så liten andel av medlemmarna närvarande och med stadgar som medger att motförslag till valberedningens förslag kan presenteras direkt under mötet, utan att det dryga tusentalet medlemmar som ej är närvarande vet någonting om vad som är på gång, är risken stor för "kupper". En liten grupp kan i förväg och utan att medlemmarna vet detta planera att ta över klubben för att driva sina egna intressen.
Självklart ska alla medlemmar ges tillfälle att föreslå egna kandidater till klubbens styrelse vid sidan av valberedningens förslag. Lika självklart borde alla klubbens medlemmar inför ett årsmöte få veta vilka andra kandidater som är föreslagna.

Jag yrkar därför att Tollarklubbens årsmöte beslutar att:
Motförslag till valberedningens förslag till styrelse måste vara klubbens webmaster tillhanda senast 10 dagar innan årsmötet,

Att klubbens webmaster ska publicera dessa på klubbens hemsida senast 8 dagar innan årsmötet, samt

Att dessa motförslag bör kompletteras med presentationer av de olika kandidaterna på samma sätt som föreslagits för valberedningens kandidater i en tidigare motion.

 

Sverker Haraldsson, redaktör Tollaren


Styrelsens yttrande:

Eftersom vi har föreningsfrihet i landet så kan man inte göra såsom motionären föreslår.

Styrelsen yrkar på avslag av motionen i sin helhet.



Copyright © Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubben